FOTO: Ústečtí karatisté uspěli na další mezinárodní soutěži

  •  

Mezinárodní soutěž 51. GRAND PRIX NORTHBOHEMIA Hayashi Cup 2019 v karate, tentokrát slavila úspěchy nově, na Zimním  stadionu.  Sjelo se na 700 očekávaných soutěžících z Evropy, Indie a i Saudské Arábie.

Na šesti tatami se bojovalo do večerních hodin, ale soutěž byla dobře připravena a tak skončila v pohodových 19 hodin. „Měli jsme štěstí, že se nám podařilo zabezpečit tým skoro padesáti rozhodčích, včetně kolegů z Polska a Ukrajiny a tak po počátečních potížích s novým IT systémem, běžela soutěž s malým časovým skluzem dle harmonogramu“, uvedl ředitel soutěže Rajchert, který byl velmi spokojen nejen s účastí závodníků, ale také s pozitivním ohlasem na změnu místa konání. „Zimní stadion poskytl závodníkům a návštěvníků prostorový komfort, který nám na Slunetě, při těchto počtech účastníků,  chybí“, dodal.

Nejpočetnějšími kategoriemi byly tradičně kata a kumite žactva. Domácí závodníci poměřovali svou přípravu nejčastěji ze soupeři z Ukrajiny, kterých byla v kategoriích převaha. Díky velkému počtu jejich soutěžících nakonec vybojovali i  pohár nejúspěšnějšího klubu (Sen Bin Ukrajina). Top Fighterem, se zlatými medailemi v kata i kumite se stala Barbora Šťastná z Kesl ryu Praha.

Domácí pořadatelský klub SKR SPORT UNION nakonec vybojoval celkem  krásných 21 medailí, které přebírali vítězové z rukou přítomného primátora města Ústí nad Labem Mgr.,  Ing. Petra Nedvědického, JUDr. Josefa Sechovce(zakladatele mezinárodních VC karate v Ústí nad Labem) a Ing. Soebaja Rachmy( prvního mezinárodního instruktora karate pro Severočeský kraj – 1974).

Výsledky Shotokan Klubu Rajchert  SPORT UNION:

1. misto
Vondráková Iveta, kata U10
Kata tým U14 (Foriš D., Zita K., Bednář J.)
Kozlová Elen, kumite U14 +50kg
Drábek Dan, kumite U21 -60kg
Drábek Martin, kumite jun. -55kg
Chobotová Tereza, kumite U18 -59kg
Zita Kimi, kumite U14 -45kg
2. místo
Vondráková Zuzana, kata U10
Čepičková Adéla, kumite U14 -50kg
Drábek Dan, kumite sen. -60kg
Konášová Veronika, kumite U21 -55kg
Konášová Veronika, kumite sen -55kg
3. místo
Červená Nela, kata U10
Bázler Marek, kata U 16
Bandas Dominik, kata sen.
Kata tým  st .žákyně (Vondráková, Červená, Vondráková)
Polák Michal, kumite U14 -52kg
Sotonová Kateřina, kumite jun. +59kg
Drahanová Aljona, kumite dor.+54kg
Husáková Laura kumite jun. -53kg
Pavel Matěj , kata U16

Josef Rajchert , Sport Union Ústí nad Labem


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*