Strážníci hledali mrznoucí bezdomovce

  •  

Ve středu proběhla preventivně bezpečnostních akce zaměřená na lidi bez domova, kteří nevyužívají služeb některých sociálních nebo charitativních zařízení v našem městě.

Tentokrát ve spolupráci s Oblastní charitou Ústí nad Labem – Dům Samaritán. Pracovnice tohoto zařízení společně se strážníky městské policie navštívili několik míst, kde se bezdomovci zdržují a nabídli jim pomoc, kterou je tato organizace  schopna  poskytnout lidem, kteří se ocitnou v obtížné životní situaci. „ S blížícími se velmi nízkými teplotami musíme nově zmapovat pobyt lidí bez domova, abychom jim mohli v případě nouze pomoci alespoň horkou polévkou nebo teplým čajem. Nemůžeme tyto lidi nechat bez pomoci,“ uvedla radní Yveta Tomková.

bezomovci 1

Zároveň všichni  oslovení bezdomovci dostali od strážníků informační leták, ve kterém jsou uvedeny možnosti, kam a na koho se mohou obrátit v případě, kdy se člověk ocitne v tíživé životní situaci a nemá kde spát nebo nemá co jíst.  Na následné pracovní poradě bylo strážníkům uloženo, aby se v době, kdy teplota klesne hlouběji pod bod mrazu, věnovali  častěji v rámci pochůzkové činnosti místům, kde se lidé bez domova zdržují a v rámci možnosti dohlédli  i na jejich zdravotní stav.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*