Zanádraží otevře na jaře

  •  

První prodejny v prostoru Zanádraží se otevřou na jaře. Chystají se sem jak soukromí podnikatelé, tak město.

Po pěti letech, protože prostor byl dokončený již v roce 2011. Kóje jsou dosud prázdné. Město zde chystá 26. března otevřít cyklopoint a informační turistické centrum. „Podařilo se obsadit i dvě kóje na krajích. Budou v nich kavárničky,“ uvedla primátorka Věra Nechybová. O zbývající prostory ale stále zájemci nejsou. Ústí nad Labem je proto bude nabízet dále. Zkusí po domluvě s dotačním úřadem rozšířit druhy činností, které by zde mohly být.

Zanádraží je pod drobnohledem úředníků, kteří mají na starosti evropské dotace. Město dostalo 150 milionů s tím, že obchody budou za pět let obsazené. Termín se posunul, ale radnice ho opět nesplní. „Předložíme dotačnímu úřadu všechny kroky, které děláme. Věříme, že termín udržitelnosti posune,“ dodala primátorka. Kdyby ne, radnici by hrozilo, že bude muset kvůli nesplnění podmínek dotaci vrátit.


  •  

1 komentář u Zanádraží otevře na jaře

  1. Článek hezký, skutečnost jiná.
    Moje dcera vyhrála výběrové řízení na jednu z výše uváděných kójí na kavárnu. Tuším v září. S tím, že otevřeno musí být do konce roku. Začaly se dolaďovat smlouvy, protahovat termíny a nyní již od začátku roku s ní nikdo ze strany pronajímatele nekomunikuje, neodpovídá na mejly, telefony.
    Nevím ale asi toto není úplně korektní jednání, když od září doma čeká co se bude dít, termíny se posouvaji, nikdo s ní nekomunikuje a v novinách jen čte jak se město „prsí“, že vše je OK a nic nebrání otevření 🙁

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*