Investice se chystají do hřiště a parkování

  •  

Městský obvod Severní Terasa bude v letošním roce hospodařit s částkou 40,3 milionu korun. Rozpočet je vyrovnaný, výdaje a příjmy budou stejné.

Částka je o něco vyšší než v loňském roce, ale radnice dostala navíc třeba peníze na vítání občánků. Například na zeleň a úklid má k dispozici stejně jako loni. Z běžných provozních investic chce radnice dát co nejvíce do oprav chodníků a schodišť. „Obyvatelé obvodu po investicích do chodníků volají. Máme jejich stav zmapovaný a podle vývoje rozpočtu se na jejich rekonstrukce pokusíme uvolnit co nejvíce prostředků,“ slíbila starostka Renata Zrníková.

V plánu je dodělat cesty ve Stříbrnické ulici a další části chodníků na Doběticích a Stříbrníkách. Z vlastních peněz chce Severní Terasa upravit i některé zastávky MHD. Na velké investice pak budou muset městské obvody žádat jednotlivé dotace z rozpočtu magistrátu. „Naší největší akcí, na kterou budeme požadovat  peníze, je parkoviště ve Šrámkově ulici. Vzniklo by zde asi 90 míst, což by Doběticím výrazně ulehčilo,“ řekla starostka Zrníková.

Severní Terasa myslí i na děti. V plánu má kompletní rekonstrukci posledního velkého dětského hřiště, které se nachází v ulici V Klidu. Měly by zde být umístěny nové herní prvky a hřiště bude oplocené. Na Stříbrníkách pak má vyrůst workoutové hřiště a v Centrálním parku lanové centrum.


  •  

1 komentář u Investice se chystají do hřiště a parkování

  1. Vážená paní Renato Zrníková, v Ořechové ulici jsou v dezolátním stavu kryty kanálů, ze kterých lezou potkani. Stanoviště popelnic je bez patřičného zabezpečení. Popelnice jsou staré a hygienicky zanedbané. Na veřejných cestách za domy je rozpadlý beton. Auta stojí těsně u bytových domů. Z automobilů vytékají provozní kapaliny. Smrad, prach, vibrace a hluk je součástí bydlení tohoto místa. Automobily stojí v místě, kde není možné normálně přejít silnici, protože je zatarasená auty nevalné kvality. Je nepochopitelné, že tyto vraky mohou býti každý den ve veřejném prostoru a omezovat ostatní občany.Policie města je k tomuto stavu netečná. Toto je obraz bydlení v Ořechové ulici a okolí.
    Velice Vás prosím a sjednání nápravy. Děkuji

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*