Vyšetření na ORL je pro pacienty snesitelnější

  •  

Ústecká poliklinika má nově opravené oddělení ORL. Jsou v něm ty nejmodernější přístroje. Podle lékařky Evy Kučerové i díky nim nejsou vyšetření pro
pacienty tak nepříjemná jako před lety.

Co se na ORL změnilo?
Pro lékaře se zvětšil prostor ordinací a zlepšilo se osvětlení. Jsou tu i nová okna. Příjemnou změnou je i nové přístrojové vybavení.

Jaké nové máte?

Ono to není tak, že bychom ty přístroje předtím neměli. Ale nyní máme k dispozici jednu jednotku, která obsahuje všechny vyšetřovací komponenty najednou. Včetně mikroskopu. Můžeme se zvětšovací technikou podívat všude, kam potřebujeme.

Zlepší se komfort pro pacienty?
Tím, že jsou všechny nástroje miniaturizované, tak jsou k pacientům mnohem přívětivější. Můžeme se nyní do nosu a do nosohltanu podívat tyčinkou o průměru pouhých dva a půl až tři milimetry. To je bezzátěžové a bezbolestné. Ale komfort je lepší i díky rozvoji a modernizaci jiných oddělení. Například rentgenu, který je vybaven počítačovou tomografií. Pacienty odešleme přímo tam, již nemusí chodit di nemocnice. A za chvíli máme jejich snímky na monitoru v ordinaci.

Je dobře, že oddělení bylo otevřené v zimě, kdy začínají chřipky?
Samozřejmě, jsme hodně sezonní oddělení. Onemocnění horních cest dýchacích s sebou vždy nese možnost komplikací. Pokud je vlna chřipek, u nás se to do  deseti dnů projeví. Oddělení otevřelo v ten pravý čas.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*