Sériový zloděj z Teplicka a Ústecka měl i pistole

  •  

Kriminalisté z Teplic a Ústí nad Labem díky spolupráci dopadli zloděje, který od poloviny prosince vykrádal domy, byty a další objekty v obou okresech.

Čtyřiadvacetiletý recidivista se podle mluvčího policie Daniela Vítka v polovině loňského prosince vloupal do garáže a následně i rodinného domu v Dubí, ze kterého si odnes sportovní luk a kuši, historický porcelán, dva televizory, počítač, vkladní knížky a další věci v celkové hodnotě přes sto tisíc korun. „Ve stejné době vykradl v Teplicích zastavárnu, kde odcizil notebooky, šperky, mobilní telefony a další elektroniku v celkové hodnotě téměř 300 tisíc,“ uvedl Vítek

V prosinci kradl také v Ústí nad Labem, kde vnikl do kočárkárny v panelovém domě, ze které odcizil dvě jízdní kola, o několik vchodů dál se pak vloupal do sklepů v suterénu, ze kterých ukradl dvě dětská kola, koloběžku a další tři jízdní kola, přibral i troje lyže, lyžařskou obuv, hůlky, helmy a další sportovní vybavení. Je také podezřelý, že se po svátcích vloupal v Ústí nad Labem do bytu, kde ukradl televizor, vysavač, odznaky, medaile a potraviny.  Z dalšího bytu, kam se vloupal po násilném překonání okna, si odnesl fotoaparát, mobil, příbory, šperky, doklady poškozených a klíče. V lednu se v Trnovanech vloupal do bytu, ze kterého poškozeným zmizely peníze, hodinky, šperky a mobilní telefon.

„Celkem mu policisté prokázali sedm vloupání, při kterých odcizil věci za více jak 580 tisíc korun, škodu přes 140 tisíc pak způsobil poškozením okem a dveří a především rozbitím sbírky historického porcelánu v jednom z domů,“ řekl Vítek.

Při domovní prohlídce u něj kriminalisté zajistili celou řadu věcí pocházejících z krádeží, od šperků, mobilů a nabíječek až po několik plynových pistolí. V minulosti třikrát odsouzený recidivista byl obviněn z krádeže, porušování domovní svobody a poškození cizí věci, s ohledem na značnou výši škody mu v případě odsouzení hrozí až osmileté vězení.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*