Ústečtí studenti udělají vlastní majáles

  •  

Studentská unie UJEP se rozhodla v letošním roce uspořádat vlastní majáles.

Všemu předchízely neshody mezi unií a společností Ústecký Majáles, která se v minulosti na akci podílela. Unie se rozhodla udělat vlastní akci, která se bude konat 29. dubna v kampusu. Těšit se můžete na majálesové svatby, květiny, krepáky, tradiční průvod a pohled do historie.

Nový Studentský Majáles si klade několik cílů. Jedním z nich je propojení univerzity s městskými články, které pomáhají utvářet studentský život v Ústí nad Labem. Jsou to například kavárny, restaurace, divadla či bary.

Dalším cílem je vytvoření prostoru pro realizaci a prezentaci studentů z místní univerzity. „Jednotlivé fakulty jako by doposud žily jen samy pro sebe. A tento fakt by měl být překonán právě na majálesu. Výstavy, sbory, studentská tvorba či kurz první pomoci. Chceme vytvořit prostor pro všechny, kteří se něčím zabývají a jsou aktivní,“, uvedla Lucie Stádníková, členka Studentské unie UJEP.

Studentský Majáles se z hlediska produkce bude zaměřovat především na drobné lokální a alternativní kapely. V prostoru kampusu budou dvě hudební stage. Mezi prvními potvrzenými jsou například Květy a Noisy Pots. Na místě zahrají také místní kapely ze soutěže University Band Contest 2016.

 


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*