Pozor na pokuty za staré jízdenky

  •  

Ústecký dopravní podnik opakovaně upozorňuje cestující, aby nepoužívali papírové jízdenky, které si koupili v minulém roce. Riskují pokutu za jízdo na černo.

Prvních 14 dní v lednu 2016 dopravní podnik toleroval stav, kdy se cestující prokázal jízdenkou, která byla ještě zakoupena v roce 2015. V současné době již tolerance není možná.

„Označili jsme všechny zastávky v centru města a na periferiích výňatkem z Tarifu a vzorníkem nových jízdních dokladů platných od 1. ledna. Všechny trolejbusy a autobusy mají vedle dveří samolepku se změnou tarifu, aby cestující byl upozorněn, že došlo ke změnám již před nástupem do vozidla. V každém vozidle je rovněž umístěn vzorník jízdních dokladů a výňatek z tarifu, přesto cestující tyto informace nevnímají a nadále se prokazují jízdenkou z roku 2015,“ řekl vedoucí střediska přepravní kontroly Milan Hrudka,.

Důvodem změny je připojení ústecké městské hromadné dopravy do Integrovaného dopravního systému Ústeckého kraje, ve které platí jedna jízdenka. Cestující si mohou zdarma jízdenky vyměnit do konce března na předprodejích Dopravního podniku v ulici Revoluční nebo u Hraničáře.

 


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*