V divadle bude premiéra hudební komedie Giuditta

Zdroj: Severočeské divadlo opery a baletu
  •  

Zajděte si do Severočeského divadla opery a baletu. V pátek 26. února v 19 hodin uvede divadlo premiéru hudební komedie Giuditta. Lehárova Carmen – i tak by se dala nazvat Giuditta.

Dílo, které se v českých divadlech neobjevuje příliš často. Autor v této inscenaci navázal na dvě předešlá díla – Careviče a Zemi úsměvů, která v sobě kombinují operetu s operou. K opeře mají blízko nejen náročností pěveckých partů, ale třeba i tím, že nekončí tradičním operetním happy endem. Úžasná hudba nasáklá exotickou smyslností v sobě spojuje různé kultury. Mezi nejznámější hity patří Meine Lippen (Moje rety), Du bist meine Sonne (Jsi mé slunce), atd.

V titulní roli Giuditty Iveta Dufková, j. h. /Miroslava Časarová, j. h., v roli Octavia Jaroslav Kovacs /Jakub Turek, j. h., dále Anita: Dita Hořínková, j.h. /Michaela Nosková, j. h., Pierrino: Tomáš Ch. Brázda, Manuele: Radek Krejčí, Antonio: Martin Matoušek, Ibrahim: Vladimír Štěpka, Martini: Petr Matuszek a další.

Představení v režii Zbyňka Brabce, se scénou Ondřeje Zichy a kostýmy renomovaného Josefa Jelínka potěší každého diváka. Choreografem je Vladimír Gončarov. Hudební nastudování    a dirigent Milan Kaňák. Sbormistr Jan Snítil. Dále účinkuje orchestr, sbor a balet SD.

GUI_116

premiéra: 26. 2. 2016 v 19.00 hodin

reprízy: 28.2. v 17.00, 8.3. v 19.00

Zdroj: Severočeské divadlo opery a baletu


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*