Laguna letos nabídne plno zábavy

  •  

Ústečané se během celého roku mohou těšit na řadu akcí, které radnice Severní Terasy chystá v Centrálním parku u laguny.

Kromě tradiční zábavy zde letos budou i některé novinky. „Začneme s pálením čarodějnic na konci dubna. Samozřejmě pak bude Letní party s laserovou show, Den Severní Terasy, Halloween a na konci roku slavnostně rozsvítíme vánoční strom,“ slíbila starostka Renata Zrníková.

Chystají se i nové akce. Například program nazvaný Děti baví děti, který bude určený pro mateřské školy. Pro starší děti ze základních škol pak radnice uvažuje o malování na chodník za pomoci kříd. „Také připravujeme akci pro děti a rodiče tak, aby se mohly zapojit celé rodiny. Měl se na ní prezentovat psí útulek, městská policie s ukázkami z výcviku psů, hasiči s požární technikou, divadlo pro děti, tržiště s doprovodným programem, Fokus a další organizace. Myslíme také na naše seniory, pro které nově chystáme hudebně zábavné setkání u laguny,“ uvedla starostka.

Novinkou má být Rainbow Run (Duhový běh). Ústí nad Labem má být po Ostravě a Brně třetím městem, kde se poběží. Jeho výtěžek je určený na pomoc dětem. Účastníci se pak tradičně zasypou barvami a vytvoří duhové nebe. Některé tradiční akce budou zakončeny ohňostrojem, který jejich návštěvníci již očekávají. Průměrná cena ohňostroje je 10 tisíc korun. Nejmenší stojí 4 tisíce a největší na Den Severní Terasy 15 tisíc korun. Na všechny připravované akce žádá obvod o dotaci magistrát města.

Program v Centrálním parku
30. 4. Pálení čarodějnic
18. 5. Děti baví děti
2.–3. 6. Porta
11. 6. Duhový běh
31. 7. Letní párty s lasershow
4. 9. Den Severní Terasy
25. 9. akce pro rodiny s dětmi
30. 10. Halloween
25. 11. nebo 1. 12. Rozsvícení vánočního stromu
Setkání u laguny – datum bude upřesněn (červen, konec srpna, září)


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*