Jarní kreativní dílna v ústecké knihovně

  •  

V lidové půjčovně (W. Churchilla 3) se v sobotu 19. března návštěvníci seznámí s různými technikami zdobení kraslic a sami si je budou moci vyzkoušet, neboť letos Velikonoce připadají na konec března. Vstup na akci je zdrarma.

V čase od 9:00 do 18:00 se každý z účastníků může naučit např. quilling, nebo také papírový filigrán, což je výtvarná technika, jejímž hlavním materiálem jsou papírové proužky. Proužky se stáčí quillingovým perem (či také husím, pokud jej máte) do spirálek a vzniklé spirálky se pomocí prstů formují do různých tvarů (lístek, kapka, kytička či na pouch z vajíčka).

Tvary se pomocí lepidla fixují na podklad (papír, krabičky, rámečky…) a vytváří se z nich originální obrazce či kraslice. Nebude chybět ani ukázka tzv. ubrouskové techniky na kraslice a další zdobení. Jako inspirace poslouží i výstava v hale této budovy s názvem Velikonoce a ve spolupráci s neziskovou organizací Šance Lovosice Ve vitrínách totiž budou vystaveny právě kraslice a různé dekorační předměty k Velikonocím.

Lidová půjčovna (Severočeská vědecka knihovna v Ústí nad Labem)


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*