Tip Jitky Ledvinkové ze zubrnického skanzenu

Zdroj: zubrnický skanzen
  •  

Ráda bych vás všechny pozvala 19. a 20. března do zubrnického skanzenu, kde za doprovodu folklórního souboru Dykyta z Krásné Lípy a Jizery z Liberce vyneseme ze vsi Smrtholku a přivítáme jaro. Připomeneme si tradice, zvyky a obyčeje spojené s jarním obdobím a Velikonocemi.

Inspiraci můžete hledat v různých technikách zdobení kraslic nebo v čerstvě upečeném mazanci v kachlovém sporáku. Ochutnat můžete např. jidáše nebo hlavičku. Že nevíte, co to je? Stačí přijít a dozvíte se. Pánové si také sami mohou uplést pomlázku. Kdo nestihne návštěvu v těchto dnech, nevadí. Má příležitost prohlédnout si velikonoční výzdobu také o samotných svátcích tedy 26. až 28. března vždy od 10:00 do 17:00 hodin.

Za pěkný tip na rodinný výlet považuji návštěvu Zubrnického májového jarmarku, na který můžete přijet historickým vláčkem. Ve dnech 14. až 15. května je pro vás připraven řemeslný trh a dobrá nálada, kterou podpoří pouliční divadla, kejklíři a žongléři. Pro děti jsou připraveny dílničky a pohádky. Přijeďte si do Zubrnic za odpočinkem i zábavou.

Jitka Ledvinková, skanzen Zubrnice


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*