FOTO: Ústečtí karatisté zahájili sezónu úspěšně

Karate.
  •  

 

První kolo Ústeckého regionálního poháru odstartovalo letošní sezónu karate, sběrem prvních vítězství a bodů, pro postup na Mistrovství České republiky. Sportovní halu na Doběticích v sobotu obsadilo na 270 závodníků, zejména žákovských a dorosteneckých kategorií. V kategorii mladších žáků, se suverénním výkonem, vyšvihl do špičky soutěžního pole, stále se lepšící, Adam Šmejkal.

V letošním roce se rozhodl mířit co nejvýše a zvítězil. Stejným, frontálním útokem se zaskvěli zlaty v kata Martin Drábek, Adéla Čepičková, Sára Korešová a Barbora Veselá. Opravdovým zážitkem byli až zápasy dorostenců ,kde ve váze do 52kg, zvítězil Petr Podrábský nad kolegou Martinem Drábkem(který postupoval z prvního kola jasným vítězstvím nad soupeřem 8:0 před časovým limitem). V dalším finále si to opět rozdali tréninkoví partneři Michal Jakoubek versus Dan Drábek(junioři do 55 kg).

Ani oni si nedali nic zadarmo, naopak. Nakonec byl přesvědčivější Dábek, který si ke svému vítězství připsal i 12 bodů pro postup na M ČR. Ze zlata se ještě radovali dvakrát Veronika Konášová (dorost do 47 a 54kg) a Kateřina Procházková (do 59 a nad 59 kg).

Ty si se svými soupeřkami poradily velmi zkušeně. Stříbro pak brala Kateřina Sotonová(-54kg), bronz Nikola Konůpková(-54kg) a Natálie Junková(+59kg). Poslední zlato v kategorii do 70 kg vybojoval, ve finále s libereckým Zvárou, Ondřej Koriťák. „Turnaj měl velmi dobrou úroveň a těší mne že se sjeli zástupci klubů až z Moravy a měli zájem o naší soutěž“spokojeně komentovat akci ředitel Josef Rajchert.

IMG_2617 DSC_0706 DSC_0680

Josef Rajchert

 


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*