Zoo dostane peníze na potřebné opravy

  •  

Zoologická zahrada dostane 4,55 milionu korun na havarijní opravy, které musí nutně odstranit. Část půjde i na útulek pro opuštěná zvířata. Bez investic by musela zoo některá místa zavřít, hrozilo i odebrání některých zvířat.

Požadavek na peníze vyplynul z analýzy stavu technické infrastruktury a z nařízených technických revizí. „Někteří zastupitelé se byli na stav zoo i podívat,“ uvedla primátorka Věra Nechybová.

Za 2,2 milionu korun má být opravena například expozice pro orangutany nebo tapíry. Opravy se dočká i centrum pro zvířata v nouzi, kde je nutné provést opravy oplocení okolo útulku, aby neutíkali psi, a opravit chodníky a výběhy. Na přípravně krmiv je nutná výměna povrchové úpravy bourárny a podlahy na chodbě tak, aby byla zajištěna stoprocentní omyvatelnost a dezinfekce dle veterinárních předpisů. Vyřeší se i oplocení u pand, papoušků či nosálů a dále se opraví vytápění v teráriích.

Z dalších 1,7 milionu korun se může těšit zoo například i při vybudování prostranství pro návštěvníky ve vstupní části areálu, kde jsou příchozí nuceni čekat fronty na chodníku rušné Drážďanské ulice. Protože v současném stavu nelze provozovat hřiště pro veřejnost v plném rozsahu, budou provedeny nutné úpravy dětského areálu na základě revizní zprávy, podle níž některé části a prvky nevyhovují bezpečnostním předpisům pro dětská hřiště. Jedná se o doplnění nebo rozšíření bezpečnostních hrazení, řešení nebezpečných míst a pořízení nového tobogánu jako náhrady za zrušenou skluzavku. Pořízen bude také mrazák pro skladování okusu pro primáty.

Zoo se potýká s mnoha potížemi. V prvních lednových týdnech, kdy byly ty největší mrazy, prasklo topení v pavilonu šelem. Problémy byly i na jiných místech.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*