Na jarmarku se představí 25 pivovarů

  •  

Květen patří v Ústí již tradičně Ústeckému pivnímu jarmarku malých a rodinných pivovarů. Akce vypukne na Kostelním náměstí v sobotu 14. května v 10:00. Jde o celodenní akci, která je určena velkým i malým, pivařům i rodinám s dětmi.

Své pivařské umění přijedou předvést zástupci 25 pivovarů. Vedle tradičních účastníků představí svou pivní nabídku i několik jarmarečních nováčků jako například Pivotéka Království piva z Prahy, pivovar Lobeč, Raven z Plzně nebo Blad Flash z Prahy. Pivovar Na Rychtě si připravil „Jarmareční Mazel“. Světlý ležák 12° plzeňského typu, vařený z dobře odleželého českého sladu, ponechaného na zásobě, právě k uvaření jediné várky tohoto piva na jarmark.

Celý den bude připraven program, kulturní a zábavná představení pro malé i velké, zajímavé pochoutky i řemeslné stánky. Tradičně se uskuteční odborná degustace ohodnocená MÁZEM Ústeckého pivního jarmarku a slosovatelná anketa čtenářů Ústeckého deníku o MÁZ Ústeckého deníku.

K pivnímu jarmarku patří také charita a všechny zúčastněné pivovary věnují 0,50 Kč z každého prodaného piva ústecké nadaci Plamínek naděje pro Tomáška Holuba, který trpí svalovou distrofií, na koupi rehabilitačního lehátka na cvičení. Pořadatelé připravili bohatý kulturní program. Mezi hlavní hvězdy patří Bohouš Josef & Burma Jones, svižní NIL, Old Boys, Lena Yellow, Marta & Rasputin, The Boom a v rámci oslav 50 let Porty skupiny Workers a 9431. Akci uvede dětský sbor Koťata. Na divadelní scéně vystoupí Divadlo V Pytli, Sváťovo Dividlo, Pouliční divadlo IMP nebo Flašinetář z Ostrova s kouzelníčkem. Připraveny budou také dětské soutěže a atrakce, dětská výtvarná dílnička a další.

Celou akci dovrší After párty v Pivovar Hotelu Na Rychtě po 22:00 s kapelou Nepit©h Band. Detailní program najdete na www.usteckypivnijarmark.cz nebo na www.pivovarnarychte. cz. Informace k akci můžete sledovat i na www.facebook.cz/PivovarHotelNaRychte.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*