V Ústí se chystají další jednání o vládě

  •  

V nejbližších dnech ústecké komunální politiky čekají intenzivní jednání o vládě na radnici. Nejsilnější subjekty zastupitelstva tvrdí, že se minimálně neodmítají setkat. Zaznívají ale i hlasy po nových volbách.

Primátorka Věra Nechybová, která se ještě před posledním jednáním zastupitelstva pokoušela nějakou spolupráci dohodnout, avizovala, že jednání budou probíhat. Koncem minulého týdne byla pryč a do práce nastupuje až dnes. „Nemusí být žádná panika. Úřad funguje,“ ujistila.

Stejně se vyjadřuje i lídr nejsilnějšího hnutí VašeÚstí Yveta Tomková. „Jednání zatím neproběhla, ale v nejbližších dnech se určitě uskuteční. Myslím, že situace se nakonec uklidní a vyřeší,“ řekla. Za jednací stůj je prý ochotná si sednout z každým politickým subjektem.

Ochotu jednat avizuje druhý nejsilnější klub PRO!Ústí. „Našimi přirozenými partnery pro jednání jsou strany a hnutí, které jsou nám hodnotově nejblíže a ve volbách přinášely příslib změny oproti zaběhnutým pořádkům,“ uvedl lídr Martin Hausenblas. Hnutí ale zveřejnilo limity, za které nechce jít.

Člen současné koalice, hnutí UFO, však mluví i o možnosti voleb. „Již dnes, ale při znalostech různých stranických omezení a antipatií mezi zastupiteli, vnímáme jako nejlepší řešení nové volby, kdy by občané jasně řekli, jak chtějí rozdat karty v zastupitelstvu města. Toto řešení ale není jednoduché,“ uvedlo hnutí ve svém prohlášení na facebooku.

Další strany ale dávají spíše přednost jednání. „Nové volby by byly jen vyhozené peníze. Je třeba se dohodnout,“ řekla Květoslava Čelišová z KSČM.

Minulý týden ve středu zastupitelé nezvolili nikoho do rady města, která má nyní jen čtyři členy, což je málo. Strany se nedohodly a nikdo proto neměl zájem. Veškeré kompetence radních převzalo zastupitelstvo.

 

 


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*