FOTO: Další úspěšný víkend mají za sebou ústečtí karatisté SKR SPORT UNIONU

  •  

„Jak se stalo v několika předcházejících víkendech zvykem, bylo třeba rozdělit závodní tým na více skupin, protože vrcholí soutěžní sezona s různou bonitou soutěží a tak je třeba vyjíždět s celým kádrem“, zahájil komentář ústecký šéftrenér karate Rajchert.

Silná skupina dorostu juniorů a U21 vyjela tentokrát na I. kolo Lázeňského poháru do Arény Karlových Varů. Zde se utkali jak v kata, tak v kumite, nadějní dorostenci, junioři a senioři.

„Soutěž byla velmi dobře připravena a my se zaměřili zejména na aplikaci nových technických prvků zápasu a taktiku. To nám vyšlo stoprocentně“, vyhodnotil výsledky trenér Nechyba. Tentokráte závodníci, sbírající úspěchy v kumite (zápas), vystupovali úspěšně i v druhé disciplíně  kata (bojové sestavy). Turnaj medailově zahajoval, v kata zlatý, Adam Šmejkal v mladších žácích(33 startujících) a přidal rovněž zlato i v kumite do 32kg. Na jeho úspěch navazovali, v bojových sestavách zlatem v dorostu, Petr Podrábský a v juniorech Michal Jakoubek. Stříbrné medaile patřili v dorostu opět M. Jakoubkovi, v  juniorech  Vojtěchu Tonarovi, třetí místa obsazovali M. Bázler (st. ž.), T. Chobotová(st. ž.).

Po té přišlo na řadu kumite, kde ve svých kategoriích ústečtí nehodlali přenechat vítězství svým soupeřům. Po zlatu Šmejkala vystoupali na nejvyšší stupně Petr Podrábský (dor. – 52kg), 2x Kristián Hnízdil (dor. -63kg a jun. – 61kg), 2x Michal Jakoubek (dor. -57kg a jun. -55kg)Dan Drábek(jun. – 55kg),  Ondřej Hrdlička(jun. -76kg)a Miloš Holub (jun. +76kg).

Následovali stříbrné medaile v podání Matěje Pavla(ml.ž. – 35kg), Laury Husákové (st. ž. – 50kg), Martina Drábka (dor. – 63 kg), Matěje Škultétyho (jun. -61kg) . S prázdnou nepřijeli ani další členové výpravy, kteří posbírali bronzy: T. Chobotová (st. ž. – 50kg), D. Nechyba (muži OPEN).

„Opět si téměř každý z týmu vezl medaili, co více si přát“, pochvaloval si úspěch Rajchert.

P1040008 P1040158 P1040157 P1040066

Josef Rajchert


  •  

1 komentář u FOTO: Další úspěšný víkend mají za sebou ústečtí karatisté SKR SPORT UNIONU

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*