Mladí záchranáři soutěžili na Ústecku

  •  

Hasičský záchranný sbor Ústeckého kraje uspořádal 24. května okresní kolo pohybově vědomostní soutěže pro děti z 2. stupně základních škol v oblasti ochrany člověka za mimořádných událostí a běžných rizik – 12. ročník soutěže Mladý záchranář.

Soutěže se zúčastnilo 16 družstev ze škol okresu Ústí nad Labem. Na pozemku požární stanice Ústí nad Labem – Všebořicích byla rozmístěna kontrolní stanoviště, kde děti plnily vědomostní i fyzické úkoly jako například dokázat správně zvládnout poskytnutí první pomoci, střelbu ze vzduchovky, orientovat se na mapě, mít základní znalosti předcházení požárům a dalším mimořádným událostem, umět zabalit evakuační zavazadlo, uvázat základní druhy uzlů, orientovat se po hmatu za snížené viditelnosti, umět roztáhnout a srolovat hasičskou hadici, trefit se vodním proudem do terče.

V letošním ročníku soutěže zvítězilo družstvo Základní školy Karla IV., druhé bylo družstvo Základní školy Elišky Krásnohorské a třetí Základní škola Povrly. První dvě družstva se zúčastní krajského kola 14.června v Děčíně.

Lukáš Marvan, HZSÚK

 


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*