Ústí se chystá na jubilejní Portu

  •  

Konec tohoto týdne bude v Ústí nad Labem patřit padesátému ročníku Porty. Na festival pořadatelé dostali řadu velmi zajímavých hostů. V mezinárodním finále pak budou soutěžit interpreti ze šesti evropských zemí.

Podle šéfa realizačního týmu Josefa Vejlupka běžely akce spojené s Portou již celé jaro a měly veliký úspěch. Přišlo téměř dva tisíce návštěvníků. Vyvrcholení letošní Porty je naplánované na tento víkend. Ve čtvrtek bude na Laguně na Severní Terase Bluegrassový předkrm, v pátek tu proběhne autorská soutěž. Jejím hlavním hostem bude Pavel Žalman Lohonka.

V sobotu od 10:00 začíná hlavní program v Letním kině, do kterého se Porta vrací. Připravený je zde i dětský den s výhodným vstupným pro rodiny a interpretační soutěž. Vystoupí i legendy českého a slovenského folku a country, známé české zpěvačky jako Olga Matušková, Naďa Urbánková nebo Věra Martinová. Na závěr Spirituál kvintet, Wabi Daněk a staří Fešáci.

Prvních tisíc diváků dostane v letním kině zdarma párek. Kdo přijde v kovbojském klobouku, má i pivo, ti mladší nealko nápoj. Pořadatelé totiž chystají rekord v množství lidí ve stetsonu. „Bude je zde možné i výhodně koupit,“ slíbil Vejlupek.

V neděli pak divadlo zahraje reprízu muzikálu Limonádový Joe a na Laguně proběhne koncert Františka a Vojty Nedvědových. „Bude na pódiu přímo nad vodou. Koncerty tu mají výjimečnou atmosféru,“ řekl tajemník radnice Petr Vlasák.

 


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*