Útěk z Kostomlat skončil před Barborkou

  •  

Hlídka ústeckých strážníků má díky své všímavosti na kontě úspěch, při kterém chytila celostátně hledanou dívku. Našli ji při pochůzce v centru města, kde si v ulici Hrnčířská před cukrárnou Barborka všimli skupinky tří mladých žen.

Podle zástupce ředitele strážníků Jana Novotného seděly na lavičce a po spatření hlídky viditelně znervózněly. „Strážníci proto požádali dotyčné o prokázání totožnosti, ale jedna z dívek tvrdila, že u sebe nemá žádné doklady. Když strážníci dotyčnou vyzvali, aby je následovala do služebního vozidla kvůli lustraci její osoby, dala se dívka na útěk směrem k vlakovému nádraží. Zde byla  také strážníky zadržena,“ uvedl.

Na dotaz hlídky, proč se snažila strážníků utéci dotyčná odpověděla, že je z Liberce a její rodiče o jejím výletě do Ústí nad Labem nevědí.  Dále dívka strážníkům tvrdila, že se jmenuje Nela Růžičková a chtěla zde navštívit svoji kamarádku. Takovéto vysvětlení strážníkům nestačilo, proto  byla dívka převezena na policii k ověření její totožnosti. Zde vyšlo najevo, že se dotyčná jmenuje jinak, a že je celostátně hledanou osobou, která utekla z výchovného ústavu v Kostomlatech.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*