Tříletý chlapec o půlnoci plakal na chodbě

  •  

Tříletého plačícího chlapce našli těsně před půlnocí strážníci v domě na Severní Terase. Nemohli najít jeho rodiče a hoch skončil na sociálce. Patři rodičům bydlícím ve vchodě, kteří byli tak opilí, že o ztrátě malého syna ani nevěděli.

Městskou policii zavolala sousedka, která slyšela dětský pláč a nalezla malého chlapce. „Strážníci se pokusili zjistit totožnost dítěte od sousedů v domě, ale ani ti chlapce v domě nikdy neviděli.  Podobně dopadlo pátrání v okolí zmíněného domu. Ani zde však nikdo malé dítě nepostrádal a ani nikdo neslyšel, že by se po dítěti někdo ptal,“ uvedl zástupce ředitele Jan Novotný. Jediným vodítkem bylo tvrzení několika sousedů, že z jednoho bytu byl někdy slyšet pláč malého dítěte.  Strážníci se proto pokoušeli na nájemníky zmíněného bytu dobouchat a dozvonit, ale ani na tyto pokusy nikdo nereagoval.

Proto na místo přivolali policii a pracovnici z Odboru sociálních věcí Magistrátu města Ústí nad Labem.  Chlapec byl policisty i se sociální pracovnicí převezen na policejní oddělení. Nakonec se podařilo rodiče najít, bydleli v bytě, kam se strážníci pokoušeli marně dozvonit. „Horší zjištění bylo to, že oba rodiče se nacházeli v silně podnapilém stavu a ani si nevšimli, že jim doma chybí dítě,“ dodal Novotný. O chlapce se nakonec postarala jeho teta a vše bude řešit sociální odbor.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*