Staré průmyslové areály mohou zmizet

  •  

Do likvidace starých průmyslových areálů a jejich přípravy pro nové investory dá stát v příštích sedmi letech v Ústeckém a Karlovarském kraji dvě miliardy korun. Mohou tak zmizet nevzhledné staré areály v některých městech a vzniknout nová pracovní místa.

Ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek uvedl, že zatím je schválený záměr. Pravidla rozdělování ještě připravena nejsou. „Určitě bude nějaká komise,“ řekl během podnikatelského fóra v Ústí nad Labem. Vláda navíc připravuje další program ve výši 1,2 miliardy korun, který by podnikatelům ze severu Čech měl přispět na inovace.

Podle hejtmana Oldřicha Bubeníčka jsou tyto kroky pozitivní a mohou přispět ke snížení nezaměstnanosti. Ta je sice v regionu vysoká, ale mnohé podniky prý zjišťují, že si mezi nezaměstnanými nemohou vybrat. Je to způsobeno i tím, z jaké sociální skupiny lidé bez práce pocházejí. „Mnozí jsou také zadlužení a jít do práce je jim nevyplatím,“ uvedl hejtman Bubeníček. Většina jejich výplaty by totiž padla na umoření dluhů.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*