Policisté soutěžili v řízení provozu na křižovatce

  •  

Policisté za sebou mají krajské kolo soutěže dopravních policistů Regulovčík 2016. Soutěže, která se skládá z teoretické a praktické části, se zúčastnilo 18 dopravních policistů z celého Ústeckého kraje.

V teoretické části policisté prokázali své znalosti pravidel silničního provozu a odborných právních předpisů, pro zvládnutí testu museli splnit časový limit. Absolvovali i jízdu zručnosti.

Hlavní část je čekala na křižovatce ulic Revoluční, Panská a U Trati v Ústí nad Labem. „Porotci z řad velitelů soutěžících policistů a zástupce Besipu posuzovali například, jak vstoupí policista do vozovky při střídání kolegy, ústroj policisty, postoj, srozumitelnost a provedení pokynů, řešení vzniklých situací a mnohé další,“ uvedla mluvčí policie Šárka Poláčková.

Během soutěže se projevilo, že se většina řidičů s pokyny policisty při řízení křižovatky setkává málokdy. Řidiči si s pokyny policistů mnohdy nevěděli rady, najížděli do křižovatky a nevěděli, zda mohou pokračovat v jízdě, nebo mají zastavit, někteří objížděli policistu z nesprávné strany. Pokyny dopravních policistů dělaly problémy i chodcům.

Policisté, kteří se umístili na prvním a druhém místě, se kvalifikovali do celorepublikové soutěže regulovčíků, která proběhne v září pravděpodobně v Hradci Králové.

Výsledky soutěže:
1. pprap. Svatopluk Walter – DI MOST
2. pprap. Milan Robovský – DI MOST
3. pprap. Vladimír Marčaník – DI Litoměřice


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*