Tábory ústeckého DDM rodiče rozebrali

  •  

Zaměstnanci Domu dětí a mládeže Ústí nad Labem se během letních měsíců nezastaví. Pro ústecké děti připravili řadu letních táborů. S některými vyjedou na dlouhodobé pobyty v přírodě nebo u moře, ale o mnohé se postarají v takzvaným příměstských táborech.

Zájem rodičů o to, aby jejich děti měly nějaký program, je podle ředitele Jana Eichlera velmi velký. „Během prázdnin pořádáme 46 akcí, což je asi nejvíce v historii. Ve 14 případech jde o pobytové tábory, zbylé jsou příměstské. Až na výjimky jsou všechna místa beznadějně obsazená. Některá již dlouhou dobu,“ uvedl Jan Eichler.Ústecké děti tak čekají třeba letní tábory u moře v Chorvatsku a ve Španělsku. Připravený je i tradiční zálesácký tábor Klondike, ale i řada dalších. Hokejbalisté, kteří hrají pod hlavičkou DDM, mají letní soustředění v Doksech. Enormní zájem byl například o výtvarný tábor, kde se děti věnují uměleckým činnostem.

Během celého července i srpna se také zaměstnanci a spolupracovníci DDM postarají o děti v takzvaných příměstských táborech, jejichž popularita rok od roku stoupá. Vedoucí se o děti starají během dne přímo v Ústí nebo okolí v době, kdy chodí jejich rodiče do práce. I zde je možné vybírat z řady tematických táborů. Obrovský zájem byl například o inline tábor, během kterého se děti mohou pod dohledem instruktorů učit jízdě na kolečkových bruslích. Vypsaných je osm termínů. Bruslit děti budou ve sportovním areálu na Severní Terase vedle hotelu Máj. Na jiných táborech se děti budou moci učit základy horolezectví. Připravené jsou i akce týkající se deskových her, tábor s honbou za pokladem nebo zaměřený na hokejbal.

Ačkoli jsou místa obsazená, šance podle Jana Eichlera stále existuje. V případě, že některé z přihlášených dětí vypadne, lze ho nahradit novým zájemcem. Aktuální informace lze získat na recepci DDM.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*