Policisté v Neštěmicích rozprášili drogový gang

  •  

Ústečtí kriminalisté na začátku června v Neštěmicích úspěšně zasáhli proti velkému drogovému gangu, který distribuoval drogy především v této čtvrti. Policistům pomohly informace, které měli od zdejších obyvatel a z radnice.

Kriminalisté zatím obvinili pět lidé, dva z nich jsou ve vazbě. „Případ je rozsáhlý a očekáváme, že padnou další obvinění,“ uvedl Roman Dvořák z ústecké kriminální policie. Důležité podle něho je, že se podařilo zadržet muže, který vše organizoval. I díky informacím veřejnosti se o něm policistům podařilo zjistit důležité informace.

Policisté udělali osm domovních prohlídek. Během nich našli přes kilogram velmi kvalitního pervitinu, věci k jeho výrobě, přes milion korun a stovky eur.

Starostka Yveta Tomková uvedla, že obyvatelé Neštěmic předávali poznatky o činnosti drogového gangu i na radnici. „Byli jsme proto v kontaktu s členy toxi týmu a vše jim předali. Na naše podněty reagovali velmi rychle,“ řekla.

Podle ředitele ústecké policie Vladimíra Danyluka dostávají podobných podnětů hodně a jsou za ně velmi vděční. „Vždy zdůrazňujeme, že je lepší mít informací více a opakovaně, než žádné. Často nám velmi pomohou,“ vysvětlil. Lidé si podle něho všímají třeba typického zápachu při výrobě drog nebo zvýšeného pohybu lidí, které si pro ně někam chodí. Policisté ale často musejí s zásahem nějakou dobu čekat, protože se snaží sehnat dostatek důkazů a odkrýt co největší část drogového gangu.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*