Výlet do Koněpruských jeskyní

Zdroj: ZŠ Stříbrnická
  •  

Žáci 5.A a 6.B ZŠ Stříbrnická navštívili dne Český kras. Dojmy ze závěrečného školního výletu popsala žákyně Barbora Synáčková:

,,Ráno v 08:00 hodin jsme odjížděli ze zastávky Stříbrníky, kde nás vyzvedl autobus. Jeli jsme dlouho, poněvadž jsme jeli až do Koněprus, které leží kousek od Berouna. Nakonec jsme všichni v pořádku dojeli na místo.

V 11: 40 nám začínala prohlídka, která trvala hodinu. V jeskyních nám pan průvodce pověděl řadu zajímavostí. Vyprávěl nám, jak vůbec Koněpruské jeskyně vznikly, jaká je tam nejstarší výzdoba, co se v jeskyních našlo. Cestou jsme viděli mnoho krápníků a jiných ozdob. Téměř ke konci jsme šli po točitých schodech vedoucích nahoru do penězokazecké dílny, kde jsme mohli vidět, jak se kdysi vyráběly falešné peníze. Prohlédli jsme si i největší krápník, který se podobal hromadě kamení. Pan průvodce nám také ukázal zkameněliny, které se v okolí našly.

Po prohlídce jeskyní jsme šli na rozhlednu. Potom jsme měli možnost koupit si nějaký suvenýr. Než jsme odjeli, měli jsme čas, abychom se nasvačili. Asi v 13: 45 jsme odjížděli domů. Cesta zpátky proběhla v pořádku. Všem se nám v jeskyních líbilo a byli jsme rádi, že jsme na výlet jeli.“

ZŠ Stříbrnická


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*