Město se stalo spolupořadatelem půlmaratonu

Foto: Runczech
  •  

Jeden z pořadatelů Ústeckého půlmaratonu bude město Ústí nad Labem. Radnice se tak dohodla s hlavním organizátorem společností Tempo Team Prague. Hlavně kvůli možnosti spolupodílet se na závodech, které Ústí propagují.

Ústí pořadatelům dávalo každý rok dotaci, loni 600 tisíc korun, ale již se dostalo k hranici, kterou ve veřejné podpoře povolují pravidla. Při spolupořadatelství je ale situace jiná. „Smlouva je na pět let. Letos bude náš příspěvek 600 tisíc korun jako loni. Každý rok se pak budeme o našem podílu jednat,“ uvedl náměstek primátorky Jiří Madar. Zastupitelé návrh většinou hlasů schválili.

Kromě toho se město zavázalo, že zajistí uzavření ulic během závodu, propagaci v rámci svých možností nebo účast dětí. Organizátor na oplátku budou Ústí co nejvíce zviditelňovat. „Městu poskytneme rozpočet i vyúčtování akce,“ slíbil Tomáš Coufal z Tempo Team Prague.

Závod se bude konat v sobotu 17. září. Na jeho start se postaví celkem 3600 běžců a běžkyň. K nim se připojí ještě je 2500 účastníků dm rodinného běhu. V Ústí budou závodit i handbikeři.

 


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*