Petr Bartůněk bude plavat za Ústí

  •  

Do Ústí nad Labem se po dvou letech vrací plavec Petr Bartůněk. Bude závodit pod hlavičkou Ústecké akademie plaveckých sportů. Jeho cílem je se pod vedením trenéra Petra Thiela připravit na olympiádu v Tokiu, která se koná za čtyři roky.

Ústecký klub, který vznikl sloučením Městského plaveckého klubu a TJ Chemička, tak získal špičkového prsaře, od kterého si slibuje popularizaci plavání na Ústecku. „Je to znát. Během náborů nám přišlo 82 zájemců za dva dny,“ pochvaluje si Roman Eckert.

Petr Bartůněk dva roky působil v Brně. S nápadem vrátit se do Ústí přišel sám. „Petr Thiel je pro mne ten nejlepší trenér. Jeho styl mi vyhovuje,“ uvedl. Chystá se proto začít zlepšovat své výkony, které v Brně nebyly tak dobré jako v minulosti. První metou má být mistrovství světa v krátkých bazénech na konci letošního roku.

Brno plavci nedělalo s přestupem problém, ale ústecký klub za něm musel zaplatit. Peníze na to poskytli mecenáši. „Pro ústecké plavání to je velmi důležitý krok, proto jsme to udělali,“vysvětlil jeden ze sponzorů Martin Prachař.

Plavci doufají, že přítomnost známého prsaře, který může do Ústí přivážet medaile z předních světových závodů, bude motivovat ještě více dětí, aby se do klubu hlásily. Mají zde místo i pro takové, kteří nemají zájem podávat nějaké špičkové výkony na závodech, ale budou rádi navštěvovat tréninky. Jediný problém je nyní v ceně, protože klub platí za pronájem bazénu čtyřikrát více než v minulosti. „Budeme město žádat o podporu pro mládežnické plavání. Doufáme, že uspějeme,“ uvedl Roman Eckert.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*