Ústečtí karatiské na Memoriálu Jiřího Fuchse

  •  

Letošní start ústeckého karate se opravdu vydařil. Na první soutěži, ve vinohradské sportovní hale v Praze, se vynikajícím způsobem odprezentovalo mladé karate všech středisek SKR Sport Union.

„Cítili jsme, že jsme již po prázdninové přípravě, ve formě a tak jsme neváhali využít první  příležitosti  prodat svou připravenost, než se ostatní kluby rozkoukají“, řekl na úvod ústecký šéftrenér Rajchert a dodal: „Nasadili jsme do Memoriálu Jiřího Fuchse na čtyřicet soutěžících a stáli na bedně v celkem 38!případech. Dařilo se v kata jednotlivců, týmech i kumite“. Vynikajícího výkonu dosáhl klub 16ti zlatými 7 stříbrnými a  15 bronzovými medailemi.

Většina závodníků v sestavách procházela hladce eliminacemi a o medali si to rozdávali mezi sebou. První místa: O.Koriťák, E.Kozlová, V.Konášová, L.Husáková, A. Šmejkal, L. Husák. Stříbrné medaile: C.Budělovská, N. Doušová, M. Pavel. Bronzové medaile:  V. Šmíd sen., N. Konůpková, M. Bázler, E. Gubíková, L. Kovářová, V. Janů, K. Zita, A. Čepičková, K. Suchá.

img_9081

V kata týmů si zlato odnesli děvčata Čepičková-Doušová-Janů a mezi chlapci stříbro Mička – Pavel – Husák.

V soutěži kumite byla větší konkurence a tak se bojovalo o každý postup bez milosti.

„Velmi si cením výkonu mladšího žáka Jana Bednáře, který šel do všech soubojů s nebývalým nasazením, nebál se větších soupeřů a úspěšně bodoval. Přestože byl několikrát bolestivě zasažen, pral se jako lev. Byl příkladem bojovnosti pro ostatní závodníky“chválil Rajchert stříbrného Bednáře,

Prvenství a zlaté medaile v kumite vybojovali: N. Konůpková, V. Konášová, L. Mrázová, M. Bázler, L. Kovářová, A. Čepičková, A. Šmejkal, L. Husáková, K. Zita,  stříbrné medaile K. Nývltová, J. Lindnerová, J. Bednář, a bronzové O. Komín, M. Vlček, A. Drahanová, E. Gubíková, N. Doušová a M. Polák.

„Byl to velmi dobrý start mladých závodníků do nové sezóny, jistě je to bude motivovat do dalších soutěží“ uzavřel komentář Rajchert.

Josef Rajchert


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*