VIDEO: Dražba sochy a peníze Jiřího Madara pomohly nemocné Marušce

  •  

Velkou radost udělali organizátoři letošního Festivalu dřeva a vydražitel dřevěné sochy Jiří Madar rodičům sedmileté Marušky. Vážně nemocná dívka navštěvuje školu v Ústí nad Labem a příspěvek 28 tisíc korun, který díky dražbě sochy Martina Komárka získali, jim velmi pomůže.

Dražba je již tradičním vrcholem každého ročníku Festivalu dřeva a zaštiťuje ji Plamínek Naděje, který podobně postiženým dětem pomáhá. Letos vybral sedmiletou Marušku, která trpí epilepsií a prodělala dětskou obrnu. Přes to se se životem úspěšně pere.

O sochu, jejíž vyvolávací cena byla pět tisíc korun, se strhla bitva a cena se šplhala nad dvacet tisíc. Nejvyšší částku, 28 tisíc korun, nakonec nabídl ústecký lékař Jiří Madar. Prozradil, že na akci šel s cílem pomoci, protože o příběhu dívky četl v novinách. „Mám rád takovéto konkrétní charitativní akce, kdy víme komu a na jaký účel peníze jdou,“ uvedl MUDr. Jiří Madar, který letos kandiduje na senátora.

Rodiče dívky byli z vybrané částky velmi šťastní. „Budeme ji moci koupit vozík. Také je potřebujeme na lázeňský rehabilitační pobyt,“ řekla maminka dívky.

festival-dreva-21

 


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*