FOTO: Únos se Serailu v Severočeském divadle

Foto: Petr Berounský
  •  

Severočeské divadlo v Ústí nad Labem uvede premiéru komické opery Únos se Serailu. Na představení se můžete těšit v pátek 14. října v 19:00 hodin.

Děj se odehrává v 16. století v Turecku. Konstance a její komorná Blonda jsou při vyjížďce na lodi uneseny piráty a prodány do Turecka, kde se do Konstance zamiluje zámožný Selim paša a do Blondy jeho dozorce Osmin. Pedrillo vypátrá, kde jsou obě dívky a dostává se       do paláce (nechává se najmout jako správce pašových zahrad). Zároveň posílá vzkaz svému pánovi – Belmontemu. A zde začíná vlastní zápletka …

Režie a scéna Martin Otava. Kostýmy Dana Haklová. Hudební nastudování Milan Kaňák, dirigent Milan Kaňák/ Miloš Formáček. Asistent hudebního nastudování a sbormistr Jan Snítil. Asistent režie Tomáš Christian Brázda. V roli Konstance – Jarmila Baxová / Tereza Mátlová, Blonda, její komorná – Michaela Gemrotová / Eva Kývalová, Belmonte – Jan Ondráček / Milan Vlček, Pedrillo, jeho sluha  – Nikolaj Višňakov, Osmin, dozorce v serailu (harém) – Miloš Horák / Zdeněk Plech, Paša Selim (mluvená role) – Vladimír Štěpka. Dále účinkuje orchestr a sbor Severočeského divadla.

ut_098z

Foto: Petr Berounský

ut_038z ut_033z ut_021z

Severočeské divadlo Ústí nad Labem


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*