Jídlo dobré, ale vchod by to chtělo lepší

  •  

Irská restaurace na zimním stadionu je v Ústí nad Labem vyhlášená jako jedno z míst, kde se dá dobře najíst. Je sice trochu z ruky od centra města, ale stejně jako mnozí si sem prostě zajedu autem. Parkovat není problém, v poledne se ve všední hokejové nebo fotbalové zápasy nehrají a tak je to snadné.

Pokud někdo restauraci nezná nebo mu ji někdo nedoporučí, asi sem nezajde. A nejen proto, že jíst na stadionu není tak obvyklé. Schodiště, kterým se jde do patra, kde je restaurace umístěná, je služně řečeno hodně zašlé. Nevím, zda je součástí pronajatého prostoru, protože samotný vnitřek restaurace je zcela jiný a má svoji specifickou atmosféru. V poledne je zde dost lidí, ale protože restaurace je veliká, není problém zde najít místo. Ani sem nezaznamenal, že by zde někdo kouřil.

Na obsluhu nečekám, je zde během krátké chvíle. Již jsme se mohl rozmyslet, co si dám, protože jídelní lístky zde mají postavené na stole a nemusíte na ně čekat. Na výběr je z pětice jídel a jednoho vegetariánského jídla. V nabídce je každý den i jedna polévka, která je v ceně hlavního jídla. Slepicí vývar se zeleninou a nudlemi je klasika, takže si ho dám. Kuřecí prsa na roštu se zelenými fazolkami a štouchaným bramborem mě zaujme velmi rychle, že si ani z dalšího vybírat nechci. A kolu na zapití.

irska-jidlo

Polévku dostávám rychle. Je s kusy masa a to so jídelní lístek nabízel, splnila. Vítám i veškeré koření k dochucení na stole, ne všude to bývá zvykem a ptát se je otravné. Poté jsem zvědavý na jídlo, které mi donesou. Vypadá zajímavě, pochválit musím zelný salát, ten mi opravdu chutná. Prsa, fazolky i šťouchané brambory jsou také dobré. Horší je to se šťávou, kterou je vše zalité. Nebudu tvrdit, že není dobrá, ale prostě mi tak trochu připomíná doby školní kuchyně. Ale zase jí je hodně a tak to nemám suché.

Kontrola toalet nenajde nic špatného. Sem se člověk nemusí bát dojít, je tu čisto. Docela dobré překvapení přichází při placení. Za celé menu dostanu účtenku s celkovou sumou znějící na 113 korun. V restauraci jsem strávil necelou půlhodinu, tedy žádné dlouhé vysedávání tu rozhodně nehrozí. Irská na stadionu je místem, kam se člověk určitě může jít dobře a za velmi slušnou cenu naobědvat.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*