Karatisté se vydali za hranice!

Foto: zleva úspěšní Petr Podrábský, Martin Drábek , Dan Drábek
  •  

Na prestižním turnaji karate Venice Cup 2016, v italské Caorle, bojovalo na 2.300 soutěžících na 12ti tatami. Ve třech dnech 4. – 5. – 6. 11. zde bylo k vidění evropské karate vysoké úrovně. Italové si dali záležet, tak vše klapalo jako na MS.

Ústeckým závodníkům v kumite kadetů a juniorů, Shotokan Klubu Rajchert Sport Union, se v řadách reprezentace ČR, podařilo projít úžasnými zápasy, plných tvrdých soubojů, až na medailové pozice. Velmi početně obsazené kategorie (až 40 soutěžících) postavilo před naše závodníky i 6 kol s reprezentanty Itálie a dalších zemí.Stručný komentář k jejich vystoupení:

Dan Drábek(junior)- první  zápas s reprezentantem Itálie. Výborný výkon soupeře na světové úrovni (vítěz kategorie) prohra 8:0.

„Ze zápasu, ač jako poražený, jsem nadšený, výkon Itala byl pro mne fantastickou školou a zkušeností“, řekl po zápase Drábek. Druhý zápas s dalším reprezentantem Itálie- 5:0 výborný výkon korunovaný skvělým kopem z otočky ushiro ura mawashi a přeskokem soupeře.
Třetí zápas opět s „Italem“ – od začátku neskutečně vyrovnaný a těžký zápas s řadou nepřesných kontaktů a několika unfair kopy do rozkroku. Nakonec se třemi tampony v nose, po přesných pokynech trenérka reprezentace, výhra 4:1 a třetí místo.

Petr Podrábský(junior),  rovněž bodoval v repasáži skvělým, třetím místem.
V této kategorii bojovalo celkem 28 závodníků.
První kolo – soupeř z Itálie -vítězství 4:0
Druhé kolo – soupeř z Bosny a Hercegoviny -vítězství 2:1
Třetí kolo – soupeř z Itálie- v řádném čase 2:2, vítězství na praporky 5:0.
Čtvrté kolo – semifinále se soupeřem z Itálie prohra 0:4.
Pátý zápas- byla to repasáž o 3. místo se soupeřem z Itálie-vítězství 3:0.
Dalším bojovníkem byl
Martin Drábek(cadet),
který ještě stále ve své kategorii pro menší vzrůst bojuje i s výškovým a váhovým handicapem.Jemu bylo dopřáno vrchovatě italských závodníků:
První  kolo s Italem – vyhrál 1:0, druhé kolo s Italem – vyhrál 7:1, třetí zápas prohrál s Italem – 1:0
V následné repasáži: první kolo s Italem  – vyhrál 4:0, ve druhém kole rovněž s Italem  vyhrál 6:5 . Ve třetím kole s dalším Italem prohrál 5:1, zde se projevil onen výškový rozdíl, kdy na soupeře nedosáhl byť v rychlých, proti technikách .

Kateřina Procházková(juniorka),
měla našlápnuto velmi dobře fyzicky, vyhrála s přehledem první kolo Italkou 4:0,
ve druhém zápase však podlehla další italské reprezentantce 2:1. Toto druhé kolo jí ale nepustilo do repasáže, protože soupeřka následně prohrála.

Josef Rajchert


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*