FOTO: Mistrovství ČR FSKa v České Lípě

Foto: Jiří Čepička
  •  

Jedním z posledních vrcholných podniků letošní sezóny karate bylo Mistrovství ČR FSKa v České Lípě, věnované zejména mládeži a disciplínám základních technika karate jednotlivců a týmů.

Na pořadu byly sestavy kata jednotlivců, dvojic trojic a také reálné situace sebeobrany. Ústečtí karatisté vyjeli s velmi početným závodním obsazením nových závodníků kategorie žactva a dorostu. Pro mnohé to byly hned první velké závody v jejich existenci.

V bojových sestavách kata se nejlépe dařilo Adéle Čepičkové. Ta si poradila se všemi svými soupeřkami a hladce projela až do finále, kde nedala šanci ani …..z   a zvítězila.

Dalšími disciplínami přidaly zlaté medaile (modelové situace ve svých kategoriích): Veronika Konášová / Karolína Nývltová, Lenka Kovářová /Eliška Gubíková a takjé Adam Šmejkal / Kimi Zita.

Ostatní klubové výsledky se dělily na druhá a třetí místa. Na nováčcích byla znát nervozita z velkých závodů a tak došlo i na slzičky z nepodařených sestav nebo proher s lepšími závodníky. I o tom je však sport, který jako fenomén učí děti i prohrávat (cit. Václav Klaus, bývalý prezident ČR).

Druhá místa v kata jednotlivců vybojovali Matěj Pavel a Eliška Gubíková. Stříbrné medaile pak dále ověnčily krky těchto závodníků: N. Doušová – A. Čepičková – V. Janů (kata tým), v kata dvojic ve svých kategoriích E. Gubíková / N. Doušová, T. Chobotová /A. Drahanová, A. Čepičková / V. Janů a S. Hrochová / B.Veselá, L. Husák/ Š. Mička(modelonzem oslavovali M. Pracna / L. Husák / Š. Mička.

Poslední bronzy pak patřily disciplíně dvojic a zde byly úspěšní: V. Konášová/ K. Nývltová, T. Chobotová/K. Sotonová, R. Tot/M. Machata a také demonstraci reálné sebeobrany –  V. Janů / N. Doušová, L., M. Pracna/ M. Studnička, S. Hrochová/ A. Čepičková, R. Tot / M. Machata, M. Bázler / M. Pavel a  M. Vlček/ P. Šoral.

„Výrazně jsme se prosadili zejména v modelových situacích, kde V. Konášová / K.Nývltová a L.Kovářová / E. Gubíková neměli konkurenci, stejně tak ve cvičení dvojic Duo. Naopak jsme, oproti loňsku, zaostali v disciplíně kata jednotlivců, kde startovali noví závodníci“, sumarizoval stav celkového třetího místa, mezi zúčastněnými kluby, šéftrenér Rajchert

img_1907 img_2275 img_2339 img_2359 img_2368
Josef Rajchert

 


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*