Město pomůže hokeji a fotbalu

  •  

Ústí nad Labem zachrání existenci ústeckého hokeje a fotbalu. Zastupitelé schválili, že hokejistům dají 4,6 milionu korun a fotbalistům 2,6 milionu. I přes omezení ze strany Evropské unie.

Přesto to město udělalo, protože kluby by neměly dost peněz na činnost a hrozilo, že tak Ústí přijde o obě druhé nejvyšší soutěže. „Nevíme, jak se k tomu Evropská komise postaví. Záleží nám ale na tom, aby ústecké děti mohly sportovat,“ uvedla primátorka Věra Nechybová.

Na stole bylo několik variant. Nakonec zvítězila ta, že kluby se nesmí účastnit evropských soutěží, obchodovat v EU s hráči a nějak obchodovat s evropskými společnostmi.

Kluby mají jistotu ale vyhráno stále nemají. „Hledáme cestu, aby se situace neopakovala a jak podpořit nejen hokej, ale i všechny preferované sporty v roce 2018,“ uvedl sportovní manažer Slovanu Vladimír Evan, který je i předsedou sportovní komise města. Podle něho se totiž do podobné situace může dostat i volejbal nebo basketbal.

To tvrdí i náměstek primátora Jiří Madar, který dlouhou dobu jednal se zastupitelskými kluby o podpoře přijatého návrhu. Jednou z možností je možné zrušení evropského omezení, v což město doufá. „Budeme hledat i jiné cesty. Nejlépe asi formou nadačního fondu,“ prohlásil.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*