Soud se vrátil k údajným loupežným přepadením

  •  

Výslechem dalších svědků dnes ústecký soud pokračoval v projednávání kauzy dvou údajných loupežných přepadení v Ústí nad Labem. Žalobce z nich viní 21letého muže. Jde o stejného člověka, který podle policie před šesti lety s dalším mladíkem surově napadl dvanáctiletého chlapce v Krupce na Teplicku. Tehdy nebyl kvůli nízkému věku stíhán. V minulosti byl také odsouzen k ročnímu vězení za útěky z výchovných ústavů.

Podle obžaloby, kterou soud aktuálně řeší, se muž dopustil vedle loupeže také vydírání. Podle státního žalobce Jana Orsáka oloupil dva mladíky a vyhrožoval jim. V prvním případě podle obžaloby okradl jednoho mladíka o mobilní telefon. K tomu se u soudu přiznal. Druhého mladíka podle žalobce připravil o tablet a vyhrožoval mu. Ve své dřívější výpovědi to popřel.

„Co já vím, o žádný tablet jsem ho neokradl. K čepici uvádím, že jsem ji tam předtím zapomněl. Nevím kde, bylo to asi v čekárně, kde se kupují lístky,“ četla u minulého hlavního líčení z výpovědi obžalovaného soudkyně Romana Vlachová.

Dnes před soudem vypovídal přímo poškozený. Podle něj ho obžalovaný okradl o tablet u ústeckého hlavního nádraží. Obžalovaný následně u soudu svoji výpověď změnil a přiznal se, že si tablet skutečně vzal. Podle obžalovaného si od něj mladík půjčil peníze a on je chtěl zpátky. To poškozený před soudem popřel. Obžalovaný ale trvá na své výpovědi.

„Pan poškozený lže. Já se přiznám k tomu, že já půjčil 200 korun, já chtěl zpátky 200 korun, a je z toho aféra, že já chtěl 50 korun… Já jsem se teď docela urazil,“ doplnil obžalovaný muž, kterému v případě uznání viny hrotí až 10 let vězení.

ČRO Sever/Jan Bachorík


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*