Opilí řidiči v MHD jezdit nemohou

ilustr. obr.
  •  

Dopravní podnik města Ústí nad Labem provádí již dlouhodobě pravidelné kontroly svých řidičů, zaměřené především na přítomnost alkoholu. Podle společnosti nezaznamenal žádné problémy, cestující nemusejí mít obavy.

„Všichni naši řidiči MHD v Ústí nad Labem jsou každý den, při ranním nástupu do služby, kontrolováni na přítomnost alkoholu. Tuto kontrolu provádíme vždy, jak u řidičů trolejbusů ve Všebořicích, tak u řidičů autobusů v Předlicích, kde jsou vozovny a odkud řidiči vyjíždějí na linky MHD. Kontrolou prochází i řidič, který nastupuje z nějakého důvodu do služby opožděně. Nemělo by tedy dojít k situaci, že bychom měli řidiče za volantem dopravního prostředku pod vlivem alkoholu,“ řekl Libor Turek, výkonný ředitel Dopravního podniku města Ústí nad Labem

Dopravní podnik kontroluje řidiče namátkově i v odpoledních hodinách a vždy při mimořádných událostech, jako jsou například dopravní nehody. „V průběhu měsíců ledna a února 2017 jsme navíc ještě provedli mimořádné kontroly zaměřené na přítomnost návykových látek, pomocí speciálních přístrojů k tomu určených. V rámci kontrolní činnosti bylo také od řidičů požadováno předložení řidičského oprávnění, oprávnění k řízení drážních vozidel (řidič trolejbusu), stanoveného počtu jízdenek pro doplňkový prodej, předepsaných ochranných pomůcek (ochranné brýle) a vybavení (kladívko a klička-čtyřhran). Při mimořádných akcích nebyla u žádného z kontrolovaných řidičů MHD zjištěna přítomnost alkoholu, jiné návykové látky a ostatní kontrolované věci byly rovněž v pořádku,“ dodal Milan Šlejtr, náměstek výkonného ředitele pro dopravu.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*