Vyhláška proti hazardu se odkládá

  •  

Vyhlášku regulující hazard ve městě neschválili ústečtí zastupitelé. Uložili úředníkům, aby zpracovali dopady nulové tolerance na rozpočet města a městských obvodů.

Vedení radnice původně předložilo zastupitelům vyhlášku, která zakazovala provoz jakýchkoliv herních automatů. Tím by Ústí přišlo o 50 až 70 milionů korun ročně. „Abychom mohli rozhodnout, máme málo informací. Pokud Ústí přijde o desítky milionů ročně, které by se dotkly zejména městských obvodů, potřebujeme vědět, z čeho bychom je pak financovali,“ řekla komunistická zastupitelka Květoslava Čelišová. Podle ní by navíc o tak závažném rozhodnutí s dopadem na budoucnost města nemělo rozhodovat zastupitelstvo na svém posledním zasedání před volbami.

V Ústí pravděpodobně nebude ani referendum o zákazu hazardu. Iniciátoři petice žádající referendum totiž nezískali dostatečný počet podpisů pro jeho vyhlášení. Na magistrát sice ve dvou vlnách dodali víc než 10 tisíc podpisů, úředníci jich ale přes 3000 vyškrtli. K tomu, aby zastupitelé referendum vyhlásili, je třeba 7500 podpisů.

Podle vyhlášky, která v Ústí nad Labem platí od roku 2007, je provoz automatů a videoterminálů povolený na víc než stovce míst. Město má v posledních letech z hazardu 50 až 70 milionů korun ročně.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*