Den kariéry FVTM nově i v březnu

FOTO: archiv FVTM, autor: Josef Růžička
  •  

V univerzitním kampusu se uskutečnl „Den kariéry“ pořádaný Fakultou výrobních technologií a managementu UJEP. Tato akce byla zaměřena na budoucí absolventy technických oborů a nabízela jim možnosti uplatnění v praxi.

Dne kariéry se 8. března zúčastnilo 9 firem. V lobby Multifunkčního informačního a vzdělávacího centra rozložily své prezentační stánky, ve kterých návštěvníkům zprostředkovaly nejen informace o zaměření své činnosti, ale také nabídly pracovní pozice, do kterých poptávají vysokoškolsky vzdělané absolventy.

Zástupci firem představili jejich společnosti také prostřednictvím přednášek v Purpurovém sále. Studenti tak měli možnost proniknout i do jejich struktury a organizace. Návštěvníci mohli dále využít příležitosti osobního jednání a konzultací se zástupci přítomných podniků.

„Den kariéry je každoročně vhodnou příležitostí, jak propojovat sféru vzdělávání s trhem práce a prohlubovat spolupráci díky faktickým aktivitám a oboustranné prospěšnosti,“ říká děkan FVTM prof. Štefan Michna.

Velký zájem stávajících i nových podniků z Ústeckého kraje o účast na Dnu kariéry vedl fakultu výrobních technologií a managementu k rozhodnutí konat tuto akci 2x do roka, vždy na jaře a na podzim.

Opětovně byli také pozváni i žáci posledních ročníků středních škola a gymnázií, tedy ročníků, ve kterých se rozhodují, na jakou vysokou školu se po maturitě budou hlásit. „My jim toto rozhodnutí chceme usnadnit a ukázat, jaký by byl jejich profesní výhled a uplatnění v technickém oboru po absolvování studia na naší fakultě,“ dodává děkan.

Po skončení Dne kariéry se zástupci FVTM a KONE Industrial – koncern s. r. o., dohodli na pokračující spolupráci, a to uzavřením smlouvy týkající se zejména praxí a stáží pro studenty fakulty, ale také další spolupráce.
FVTM děkuje studentům doktorského studia za pomoc při organizaci Dne kariéry, a to sl. Lysoňkové, sl. Gren, p. Krausovi a p. Šramhauserovi.

UJEP Ústí nad Labem


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*