Ústečtí karatisté bodovali v České Lípě

Zdroj: pixabay.com
  •  

První kolo Národního poháru České republiky v karate, pro dorost, juniory, U21 a seniory odstartovala tuto neděli soutěž v České Lípě.

Na 350 soutěžících z celé ČR mělo touhu po prvních bodech postupu na M ČR a na průběhu soutěže to bylo patrné. Zejména členové státní reprezentace, po víkendovém soustředění v Jablonci, byli výrazně vidět. Ústecký dorostenec Martin Drábek dal o sobě vědět excelentním výkonem v kategorii do 52kg, kde zvítězil i před časovým limitem a vybojoval prvenství. Stejně tak se dařilo opět i Petru Podrábskému, v kategorii juniorů do 61kg, kdy uzavřel svou spanilou jízdu vítězných eliminací v základních kolech, finálovým duelem a parádním podmetem se skórováním na ležícího soupeře. Zlato patřilo i juniorce Veronice Konášové (- 48 kg) nebo Dominiku Nechybovi mezi soupeři v U21(-84 kg). Výčet zlatých medailí doplňoval i skvělý výsledek v týmech juniorů (D. Drábek, P. Podrábský, O. Hrdlička a M. Černík). Jako hostující, v družstvech dorostu pomohl výrazně k vítězství, týmu Sadská, Martin Drábek. „Martinovi to chodilo jako nikdy, má velmi dobrý zápasový přehled, čte soupeře a je dravý“, hodnotil jeho výkon trenér Nechyba.

Medailí nebylo dost a tak se pokračovalo stříbry: K. Procházková (juniorka – 59 kg), Daniel Drábek (tentokrát postrčen o kategorii výš mezi muže U21 – 60 kg, pro start na M ČR), Laura Husáková mezi dorostenkami -54 kg a Simona Kaliničenková v ženách – 68kg. Byly také stříbrné medaile v týmech kumite juniorek, zásluhou trojice Procházková, Konášová a Wagnerová.

Výčet pak uzavíraly bronzy od D. Nechyby v mužích -84 kg a T. Chobotové v dorostu – 54kg. Poslední medailí byl bronz týmu kumite mužů, za který bojoval J. Kalamen, D. Nechyba a M. Holub. Kalamenovi se, po úvodní prohře v jednotlivcích (2:4), podařil husarský kousek, kdy v družstvech deklasoval svého soupeře 8:0 před limitem. Stejně tak srdnatě, i když bez výhry, bojoval v týmech mezi muži Miloš Holub. „ I takového výsledku a přístupu k zápasu si vážím“, sdělil spokojený kouč Petr Nechyba po zápasech.

Josef Rajchert


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*