Ústecký pivní jarmark nabídne Plexis a opět bude pomáhat

  •  

Již sedmý ročník akce, která je zaměřena na milovníky kvalitního piva, hudby, divadla a skvělé zábavy, se bude konat v sobotu 13. května od 10:00 do 22:00 tradičně v prostoru Kostelního náměstí u OC Forum.

Celodenní akce nabídne návštěvníkům přehlídku 25 malých a rodinných pivovarů, desítek kvalitních ležáků vařených dle tradičních receptur, zábavu v podobě bohatého kulturního programu, koncerty, divadla, soutěže, lidová řemesla, atrakce pro děti i dospělé. Pro děti budou připraveny především divadelní představení, dětské výtvarné dílničky a další. Součástí programu bude laická a odborná degustace.

Výsledky odborné degustace budou oceněny MÁZem Ústeckého pivního jarmarku v kategoriích nejlepší světlý ležák, polotmavá a tmavá piva a speciální a ochucená piva. Laickou cenou zúčastněným pivovarům bude MÁZ Ústeckého deníku, kde návštěvníci ohodnotí v anketě listu nejlepší tři pivovary VII. Ústeckého pivního jarmarku. Tři vylosovaní obdrží dárkové poukazy Restaurace Na Rychtě v hodnotě 1500 Kč, 1000 Kč a 500 Kč. MÁZy pro oceněné pivovary každý rok vyrábí ve své keramické dílně Miloslav Krofta.

Z každého prodaného piva bude věnováno 50 haléřů prostřednictvím Nadace Plamínek naděje Leničce Tomešové z Děčína. „Lenička do svých šesti let byla úplný ležák. Zvrat nastal až po pravidelném cvičení  a následnou operací obou nožiček v minulém roce. Speciální pobyt v Centru Hájek v Plzni by mohl Leničce pomoci se poprvé v životě postavit na obě nohy a chodit částečně svépomocí. Doposud Leničku nosí maminka nebo používají speciální kočárek. Holčička má i třetí rok výživovou sondu do žaludku kvůli nefunkčnímu jícnu a silnou skoliózu páteře,“ říká ředitelka Plamínku naděje Jana Procházková.

Hlavní hvězdou v hudebním programu je punková legenda Plexis v čele se Petrem Hoškem. V programu dále vystoupí country klasika Tučňáci, severočeští Cofeebreak, staropražská kapela Třehusk, Junior Band ZUŠ Evy Randové a dále dětský sbor Písklata a skupiny The Boom, B.B. Flink nebo NejenJazz Band. Na dětské a divadelní scéně se představí Divadlo V Pytli, divadla Komedianti na káře a Na cestě, Flašinetář Honza z Ostrova a další. Celou akcí bude provázet principál divadla V Pytli Petr Stolař se svými kejklíři.

Po 22. hodině se bude konat AfterParty v restauraci Na Rychtě, kde vystoupí skupina Nepit©h Band, tradičně jamující s hudebníky z hlavní scény Jarmarku. Vstup na akci je zdarma.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*