Jaká jsou veřejná prostranství v Ústí?

  •  

V Galerii Hraničář právě probíhá mezinárodní studentský workshop, který se věnuje tématu Revitalizace veřejných prostranství ve městě Ústí nad Labem. Akce vyvrcholí v neděli 14. května v 17 hodin ve Veřejném sále Hraničář.

Galerie Hraničář zve na Nedělní piknik myšlenek, kde se podíváme očima několika odborníků na otázku veřejného prostoru ve městě Ústí nad Labem. Můžete diskutovat o tématu, které je stěžejní pro život v Ústeckém kraji.

V rámci diskuze proběhne představení návrhů na revitalizaci pěší zóny Masarykova a vnitrobloku za Hraničářem za přítomnosti místostarosty Karla Kariky, skupiny MAK! a architektky Jitky Žambochové. Studenti v rámci krátkodobé rezidence dostanou na výběr zpracovat 2 zadání, které společně vypracovali architekti s vedením města. Zázemí pro společnou práci bude tvořit prostor MediaLabu v Galerii Hraničář.

V rámci Česko-německého kulturního jara 2017 ožije proluka mezi paneláky na pěší zóně Masarykova. Během celého týdne 8. – 13.května vyrostlo na místě prázdné proluky dětské hřiště. Součástí aktivního týdne bude workshop pro studenty v MediaLabu Galerie Hraničář. Cílem je ukázat participativní metody péče o veřejný prostor a jejich praktické využití. pPřímě zapojení veřejnosti vede k posílení identity místa a zlepšení kvality života v husté urbanistické zástavbě, zatížené silnou historií a často ne úplně pozitivní atmosférou.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*