Dětský den s Upřímnými srdci v zoo se blíží

Při dětském dnu bude pokřtěno mláde lenochoda. Zdroj: Zoo Ústí nad Labem
  •  

Měsíc květen patří k nejkrásnějším měsícům v roce, příroda ožívá a nejinak je tomu v ústecké zoo. Většina zvířátek je již přestěhována do venkovních výběhů, kde jsou mnohem aktivnější. A právě v tomto období, 27. května, pořádá nadační fond Upřímné srdce dětský den v zoo.

Děti se mohou těšit na soutěže a hry na stanovištích u zvířátek, stánek bude mít i Severočeská věd. knihovna, která připravuje živé čtení pohádek a tvořivé dílničky. V odpoledních hodinách bude pokřtěno mláďátko lenochoda a proběhne adopce levharta obláčkového. Kromě her a soutěží na jednotlivých stanovištích se můžete pobavit při krmení tuleňů, orangutanů,  surikat i piraní. Další zajímavostí je medový strom pro malajské medvědy. Svézt se můžete na ponících i zoovláčkem a také potkat slony na procházce.

Nadační fond Upřímné srdce nezapomíná ani na dětičky, kterým tento rok pomáhá. Pokusí se sehnat částku pro další děti, které potřebují finanční pomoc na terapii, lázně i pomůcky, které by jim ulehčily život. V tomto roce 2017 pomáhá Jonášovi (8 ), Šimůnkovi (8),  Elišce (10) a  Lucince (5). Proto výtěžek z dražby obrázků a výběrů do kasiček, půjde opět v plné výši na pomoc vybraným dětem.

 

Eva Jersáková


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*