Kulturní tip Pavla Nepivody

  •  

Začal bych Ústím a Činoherákem a posledním měsícem sezóny, další derniéra v řadě a to Misantrop s Kryštofem Rímským v hlavní roli. Bohužel si představení musím nechat ujít, protože hrajeme s Houpacíma koněma na divadelně hudebním festivalu Habrovka v Praze, což také stojí za doporučení. Možná bych to ale moh stihnout, v Praze hrajeme už od čtyř. Kdo ještě neviděl Homo Faber s úžasnym Martinem Fingerem, nenechte si ujít ve středu 7.6.

Na legendární Klub rváčů v pondělí 12.6. určitě není potřeba upozorňovat, naopak na novinku v repertoáru ČS Lidojedi autorské dvojice Pýcha/Rudiš ve středu 14.6. ještě ano. A na konci měsíce další premiéra ze Shakespearovské série, 3. díl Jindřicha VI. v krásnobřezenské likérce. První dva díly v bývalém klubu Tukan a na hradě Střekov jsem viděl a třetí rozhodně nevynechám. V Nároďáku 7. června stojí určitě za doporučení legenda českýho jazz rocku Energit a vlastně jakýkoliv z bluesových a dalších koncertů. 17. června můžete po tradiční půlroční odmlce slyšet The Boom Beatles Band and Orchestra v zahradě Českého rozhlasu. Hostem koncertu je Vladimír Merta.

Bude to pro nás tak trochu zkouška na srpnovou návštěvu Liverpoolu. Určitě by mě zajímalo provedení Verdiho opery Nabucco pod širým nebem na hradě Střekov v pátek 23. června, živá hudba za letní noci prostě nemůže nebýt dobrá. No a červenec, to je tak trochu okurkova sezóna, ale jedou fesťáky a hned ten první z blízkého okolí – hudební festival Litoměřický kořen, kde mimo jiné zahrajou i Houpací koně.

Pavel Nepivoda, The Boom


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*