Ústečtí karatisté v Chodově

  •  

Nejmladší závodní skupina SKR SPORT UNIONU vyjela na populární turnaj o Cenu starosty města Chodova do tohoto západočeského města.

Na 37 soutěžících s nízkými technickými stupni a začínající dorost, se rozhodli poměřit své síly se západočeským regionem. Jejich zkušenější kolegové startovali na Národním poháru ČR v Liberci.

Na úvod je nutno podotknout, že soutěž v Chodově byla negativně poznamenána skutečností existence velké soutěže mimo region. Všichni licencovaní rozhodčí tedy startovali v Liberci a na Chodov zbyli pouze domácí a začínající rozhodčí. I přes tuto velmi, pro malé závodníky stresující skutečnost, kdy rozhodčí častokrát nevěděli, jak rozhodnout mistrovské sestavy, podali skvělé výkony.

V bojových sestavách se prosadil, poprvé na soutěži, mladý Matěj Machata. Druhá místa vybojovali: Petr Nguyen, Adam Šmejkal, Pavel Šoral a také Michael Vlček. Ten zaskočil rozhodčí sestavou Sochin, kterou neznali a po poradě rozhodčích přidělili vítězství svému domácímu závodníkovi…Třetí místa obsadili Josef Koskuba, Soňa Hrochová, Jan Bednář, Martin Studnička a Lenka Kovářová.

Závodníkům se dařilo i v kumite. Se zlatem odjížděli Adam Šmejkal, Julie Lindnerová a Matěj Machata. Ti neměli prakticky na soutěži konkurenci. Druhá místa vybojovali Michael Vlček, Kimi Zita, Martin Studnička, Veronika Janů a Soňa Hrochová. Bronzy si odnesli Elen Kozlová, Adéla Čepičková, Jan Bednář, Matěj Pavel a AljonaDrahanová. Po těchto negativních zkušenostech nabídl západočeskému vedení karate ústecký rozhodčí Rajchert bezplatné vyškolení nových rozhodčích, pro další ročník této mládežnické soutěže.

Josef Rajchert, SKR SPORT UNION


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*