Dětské Café Nobel: Jak zachránit zvířata?

  •  

Zajímáte se o přírodu tropických krajin a zvlášť o divoká zvířata? Chcete se dozvědět, co dělat pro to, abychom za nimi jednou nemuseli chodit jen do zoo? Pak přijďte v úterý 6. června do ústecké kavárny Fokus kafe na další Café Nobel Bez kofeinu, určené hlavně dětem a mládeži. Hosty budou Pavla Jůnková Vymyslická a Tomáš Jůnek z České zemědělské univerzity v Praze.

Na planetě Zemi žijí tisíce zvířecích druhů, kterým hrozí vyhynutí. Proč to tak je, proč potřebují ohrožená zvířata naši péči – a proč se o ně zajímají i čeští vědci? „Naši hosté budou vyprávět o své práci na ochraně některých kriticky ohrožených druhů v tropických oblastech. Jejich povídání bude doprovázeno fotografiemi z přírody, a když zbude čas, zahrajeme si hru,“ říká koordinátor cyklu Café Nobel Frederik Velinský.

Pavla Jůnková Vymyslická, je zooložka a ekoložka. Pravidelně jezdí do Afriky, účastní se výzkumných aktivit univerzity, ale také práce spolku Derbianus Conservation, který v Senegalu vede záchranný program kriticky ohrožené antilopy Derbyho. Tomáš Jůnek je fotograf, zoolog, ekolog a publicista. Popularizuje výzkum ohrožených zvířat, např. ksukolů ocasatých na Madagaskaru. Práce jej zavedla do mnoha zemí světa, píše pro BBC Wildlife Magazine, National Geographic, časopis Lidé a země atd.

Přednáška začne v 16:30 hódin. Na „bezkofeinovou“ variantu Café Nobel v kavárně Fokus kafe v Ústí nad Labem mají dospělí přístup jen v doprovodu dětí – bez nich pouze v případě, že do začátku přednášky nebude naplněna kapacita kavárny.

Místa si můžete rezervovat na adrese fokuskafe-usti@fokuslabe.cz. Další informace naleznete na webu cafenobel.ujep.cz.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*