Štefan Margita zazpívá v Ústí. Těší se

Štefan Margita zazpívá s Lenkou Graf.
  •  

Operní ikona Štefan Margita, který vystupuje na scénách nejslavnějších operních domů, jako je milánská La Scala, londýnská Covent Garden nebo newyorská Metropolitní opera, zazpívá v Severočeském divadle.

V Ústí nad Labem vystoupí  8.června od 19:00 hodin se sopranistkou Lenkou Graf na galakoncertě pořádaném společností Centropol.

„Vždy se těším na každý koncert. Těším na publikum. A když je vyprodáno, je to ten nejkrásnější dar, který my zpěváci můžeme dostat,“ odpověděl nedávno na dotaz, zda se na ústecký koncert těší, Štefan Margita.

Oba pěvce doprovodí Komorní orchestr Národního divadla pod vedením dirigenta Marka Štilece a Dívčí komorní sbor Univerzity Jana Evangelisty Purkyně.

„Jsem velmi šťastná, že naše pozvání Štefan Margita přijal, a na jeho vystoupení se moc těším. Jsem ráda, že lidé z Ústí uslyší světového tenora tady v Severočeském divadle,“ řekla Lenka Graf.

Během galakoncertu zazní  Když mne stará matka nebo Veleť, vtáčku od  Antonína Dvořáka,  Gershwinova it ain´t necessarily so a další. Koncert by měla završit skladba Andělský chléb – v origináleod Césara Francka Panis Angelicus, kterou společně zazpívá Štefan Margita, Lenka Graf a sbor ústecké univerzity.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*