Starostu centrálního obvodu Hýbnera zastupitelstvo odvolalo

  •  

Zastupitelé centrálního ústeckého městského obvodu odvolali starostu Kamila Hýbnera (nez., ANO 2011), který stál v čele radnice od voleb 2014. Nového starostu chtějí zastupitelé volit až v září.

Odvolání Hýbnera navrhli jeho bývalí spolustraníci ze zrušené buňky ANO. Návrh podpořila těsná většina 14 zastupitelů z 27. Pro hlasovala velká část koalice PRO!Ústí a bývalých členů ANO, podpořila je i ODS, UFO a TOP 09.

„Už na minulém zastupitelstvu neprošel skoro žádný bod z programu jednání, včetně závěrečného účtu obvodu. Dnes závěrečný účet znovu nebyl schválen. Když poté radní Jiří Mach (nez. ANO 2011) navrhnul odvolání starosty Hýbnera, UFO se rozhodlo to podpořit. Podotýkám, že to nebyla iniciativa opozice, ale rady obvodu, tedy nejbližších spolupracovníků starosty, kteří s jeho prací nebyli spokojení,“ uvedl zastupitel Vladimír Evan (UFO) s tím, že navíc mu vadilo, že starosta s opozicí tři roky vůbec nekomunikoval.

Obdobně reagovala i zastupitelka Ilona Tajchnerová (TOP 09). „Úřad se neustále dostával do obrovské stagnace, pan starosta nedokázal vysvětlit mnohé návrhy, nedokázal si je patřičně nastudovat ani obhájit a celkově s ním byla špatná komunikace. Když poukazují na nedostatečnou komunikaci i úředníci, je něco opravdu špatně,“ řekla.

Radnici zatím povede místostarosta Karel Karika (Pro!Ústí).

 


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*