Letní škola historie vyhlašuje last minute

Fotografie: Letní škola historie 2016; archiv UJEP
  •  

Studuješ na střední škole? Zajímáš se o historii? Pak je letní škola historie ideální volbou.

 Filozofická fakulta Univerzity J. E. Purkyně v Ústí nad Labem pořádá letos již šestý ročník Letní školy historie. Tentokrát na Horním Vysokém (obec Levín) v termínu od 3.–7. 7. 2017.

Letní škola historie je intenzivní pobytový vzdělávací kurz určený studentům gymnázií Ústeckého kraje, který letošní ročník finančně podporuje. Jeho náplní jsou přednášky, diskusní semináře, tematické výlety a filmové večery.

Letošní ročník je věnovaný tématu „Od stavovství k občanství – proměna společností v dějinách“. To bude sledováno v perspektivě českých i evropských dějin od středověku až po současnost.

Každý rok se daří letní školu (určenou pro cca 20 zájemců z řad středoškolských studentů) naplnit. Zájem je především o interdisciplinárně pojaté přednášky

s přesahem k aktuálním problémům současnosti.

Poslední volná místa je možné poptávat na adrese: david.tomicek@ujep.cz. V účastnickém poplatku 500 Kč je zahrnuta doprava, ubytování, strava i vstup do vybraných památek.

Pro zájemce o historii představuje letní škola ideální příležitost, jak pod vedením vysokoškolských učitelů prohloubit své poznání o minulosti.

Kontakt: Mgr. David Tomíček, Ph.D., 475 286 448, david.tomicek@ujep.cz

UJEP Ústí nad Labem


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*