Hlasujte pro památky našeho kraje

  •  

Jedná se o jedno z ocenění udílených v rámci každoročního klání o cenu Patrimonium pro futuro, kterou vyhlašuje Národní památkový ústav (NPÚ). O laureátovi ceny s názvem Památky děkují rozhoduje veřejnost a získává ji počin, který zvítězí v on-line hlasování.

A jak hlasovat? Na webu NPÚ ve dvaceti čtyřech medailoncích naleznou hlasující veškeré informace o tom, co se v loňském roce povedlo objevit, zachránit, obnovit nebo prezentovat veřejnosti a kdo se o to zasloužil. Hlasovací tlačítko je pak pod stručnou charakteristikou každého nominovaného počinu. Hlasovat však lze jen jednou a pouze pro jednoho z navržených. Po kliknutí na hlasovací tlačítko obdržíte e-mail a až po jeho potvrzení bude váš hlas započítán.

Také v našem kraji jsou památky, které stojí o váš hlas. V letošním ročníku lze hlasovat pro Výstavní projekty Plavba na páře a E. G. Doerell a jeho svět Muzea města Ústí nad Labem a Stavební obnovu kostela Nanebevzetí Panny Marie v Konojedech u Úštěku.

Vítězem se stane počin s největším počtem hlasů. Jeho jméno bude oznámeno na slavnostním předávání cen Patrimonium pro futuro v úterý 3. října na zámku v Bučovicích, kde mu bude udělena cena veřejnosti Památky děkují v podobě křišťálové plakety.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*